UKON - V. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI -07.12.2022


BASIN BÜLTENİ

Türkiye Kırmızı Et Sektörünü temsil eden Ulusal Kırmızı Et Konseyinin V.  Olağan Genel Kurulu 7 Aralık 2022 tarihinde Tarım ve Orman Bakanlığı Atatürk Konferans Salonunda büyük bir katılım oranıyla gerçekleştirildi.  

Genel Kurula başta Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Nihat PAKDİL, Ankara Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Faik YAVUZ, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Sayın Mustafa KAYHAN olmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığı ve diğer Bakanlıklardan yöneticiler, Sivil Toplum Kuruluşlarının yetkilileri, Konsey üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Sayın Faik YAVUZ’ un divan başkanı seçildiği Genel Kurulda Sayın Ahmet HACIİNCE, Sayın Mustafa KAYHAN ve Sayın Nihat PAKDİL birer konuşma yapmışlardır.

Ulusal Kırmızı Et Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet HACIİNCE, besicilerimizin son dört yıl içerisinde sıkıntı içerisinde olduğuna, hayvancılıkta yer alan nüfusun yaşlandığına, hayvancılığın genç neslimize aktarılması gerektiğine, küçük aile işletmelerinin dış etkilere karşı hassas olduğuna, bu tür işletmelerin krediye erişiminde sıkıntı yaşandığına, belirlenen çiğ süt fiyatlarının kırmızı et fiyatlarına etkisine değinerek, hep birlikte elimizden gelenin en iyisini yapmak üzere gayret gösterilmesi gerektiğini dile getirdi.

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Sayın Mustafa KAYHAN da konuşmasında, yeni uygulamaya konulan Sözleşmeli Besicilik Projesinin detayları hakkında geniş bilgilendirme yaptı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Sayın Nihat PAKDİL de besicilerinde içinde olduğu tarım sektörünün olumsuz etkilendiği Covid sürecinde Bakanlık olarak alınan isabetli tedbirlerle salgının olumsuz etkilerinin hafif atlatıldığı, karkas sınıflandırmasında yönetmeliğin yayınlandığı ancak uygulamaya konulmasında tüm sektör paydaşlarının ortak aklı ile  en iyi neticeye ulaştırılması gerektiği gibi bir çok konuya değinmiştir.

Konuşmaların ardından yönetim kurulunun seçimine geçilmiş ve yeni yönetim kurulu ve denetleme kurulu üyeleri belirlenmiştir. Yönetim Kuruluna seçilmiş üyelerin aynı gün içerisinde yapmış olduğu toplantıda, Ahmet HACIİNCE yönetim Kurulu Başkanlığına, Dr. Erhan AKÇAY Başkan Vekilliğine ve Mustafa Sami CÜCELOĞLU da Muhasip Üyeliğe seçilmiştir.

Yönetim Kurulu toplantısının bitiminde Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nin yeni Başkanı Sayın Ahmet HACIİNCE yeni görevine ilişkin;

“Konseyimizin 7 Aralık 2022 tarihinde düzenlenen V. Olağan Genel Kurulu sonrasında aynı tarihte gerçekleştirdiği Yönetim Kurulu toplantısında Kurulumuz şahsımı Yönetim Kurulu Başkanlığına uygun görmüşlerdir. Beni Yönetim Kurulu Başkanlığına layık gören tüm Yönetim Kurulu üyelerimize şahsım adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Konseyimiz üretimden tüketime ve tüketim sonrası tüketici haklarının korunmasına uzanan zincirde kırmızı et sektörünü temsil etmektedir. Her zaman olduğundan daha büyük bir istekle, çok değerli Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarımla birlikte sektörümüzü çok daha iyi noktalara taşıma gayreti içerisinde olacağız. Genel Kurulumuza uzaktan ve yakından katılan üyelerimize ve konuklarımıza teşekkürlerimi sunar, yeni görev dönemimizin vatanımıza ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ederim.” şeklinde dilek ve temennilerde bulundu.

            Değerli Basınımızın bilgilerine saygılarımla arz ederim.      

                                                                                                      

Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nin Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşmaktadır:

Üretici Alt Grubu                                                                            Sanayici Alt Grubu

Osman CİVİL                                                                                              Ahmet Hacıince

Mustafa Sami Cüceloğlu                                                                  Ömer Gökhan Tuncer

Hasan Çetin                                                                                      Mustafa Oytun Altınordu

Araştırma Kurumları, Meslek                                                        Kamu Alt Grubu

Odaları ve Sivil Toplum                                                                 

 Kuruluşları Alt Grubu                                                                             

Dr. Erhan AKÇAY                                                                          Ramazan Koçak

Ergün Kılıç                                                                                       İbrahim Sarıtosun

Osman Yardımcı                                                                               Zafer Mamur