Dünya - 11.07.2017 - Eylem planlarında yasal düzenleme talepleri öne çıktı



Önümüzdeki hafta açıklanmaya başlanması beklenen bakanlıkların eylem planlarında kamuoyunun dikkatini çekecek sosyal konular öne çıkıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı üzerine hazırlıkları başlayan bakanlıkların cumhurbaşkanlığı seçimine kadar uygulanacak öncelikli eylem planlarında yasal düzenleme talepleri öne çıktı. Bunun üzerine bakanlıklara yönelik kamuoyunun dikkatini çekecek ve uygulanabilir yeni eylemler ön plana alındı. Bunlar arasında, gençlere yönelik iş kurma teşviki, sağlıklı yaşam merkezleri kurulması önlemleri öne çıktı. Yeni karayolu, köprü yatırımlarının ilanı da eylem planları çerçevesinde yapılacak.
Başbakanlıkta oluşturulan bir koordinasyon kurulu bakanlıklarca iletilen eylemleri önceliklendirmeye başladı. 180 günlük eylem planının gelecek hafta içinde açıklanması bekleniyor.
DÜNYA’nın edindiği bilgilere göre, eylemler 180 gün içinde tamamlanabilecek, sosyal yönü ağır basan projelerden oluşturuldu. Bunlar arasında Doğu ve Güneydoğu illeri için Kalkınma Bakanlığı tarafından uygulanan, yerel dernek vakıf ve yerel yönetimlerin katılımının sağlandığı projeler için özel bir başlık açıldı. Bu yönde proje teklif çağrılarıyla çok sayıda kültürel faaliyet projesi açılacak.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığının gençlere yönelik iş kurma teşvik politikaları da önemli bir yer tutacak.
Sağlık Bakanlığı'nın, Sağlıklı Yaşam Merkezleri kurulması programı kapsamında halen devam eden uygulaması da eylem planı başlıklarından biri olacak. Eylem planı içinde, yol ve diğer altyapı yapım işlerine yönelik de bir önceliklendirme yapılacağı, 180 gün içinde tamamlanabilecek olanların da bir paket halinde, ödeneklendirmeyi de sağlayacak şekilde ilan edileceği belirtildi.
Öte yandan, 2018-2020 bütçe döneminde bu projeler için ödenek dağılımı da hazırlanıyor. Yapılan çalışma, 2018 bütçesi ile Orta Vadeli Plan ve Orta Vadeli Mali Plan eylem planlarına baz teşkil edecek.


Bütçe ve OVP için de temel olacak


Haberin linki için tıklayınız.