Gıda Hattı - 11.07.2017- Dünyanın en iyi bifteği seçildi!


Polonyada, Limousin Cross cinsi bir sığıra ait bir kontrafile, Dünya Biftek Yarışması 2017'yi ( World Steak Challenge 2017) kazanarak dünyanın en iyi bifteği olarak belirlendi.

Büyük Polonya Voyvodalığı’ndan F&M Frackowiak firması tarafından yetiştirilen Limousin Cross cinsi sığır 29 aylıkken kesildi, eti 14 gün dinlendirildi. Sığırdan elde edilen kontrafile ABP Polonya firması tarafından yarışmaya sunuldu.
ABP’den Eoin Ryan, ABP Polonya’nın Dünya Biftek Yarışması birincisi olması nedeniyle oldukça mutlu olduğunu ifade etti ve şunları söyledi:
Bu olay ABP Polonya ve ABP Grubu için harika. Hem grubun hem de Polonya’daki ekibin yoğun çalışmasının bir takdiri olan bu başarı, Polonya’nın et üretim haritasında yer almasına yardımcı olacak.”




Sosyal medyada Dünya Biftek Yarışması 2017
Bu yıl 3. kez düzenlenen yarışma, 4 Temmuz tarihinde Londra’da gerçekleştirildi. Şimdiye kadarkiler arasında en büyüğü olan yarışmaya uluslararası et endüstrisinin ünlü isimleri katılırken, sosyal medya da etkinliğe büyük bir ilgi gösterdi. Twitter’da yapılmış paylaşımları #worldsteakchallenge etiketinden takip etmek mümkün.
Yarışmada, farklı bifteklik et kesimleri ve hayvanların beslenme biçimine göre ayrı kategoriler oluşturuldu. Yarışmaya 17 farklı ülkeden 25 cins ile 120 katılım oldu. Yarışma sonucunda da toplamda 17 altın, 19 gümüş, 33 de bronz madalya verildi.
Kazananların tümünü görmek için yarışmanın internet sitesindeki listeye bakabilirsiniz.


Haberin linki için tıklayınız.